مقالات

5 دلیل برای اینکه کودکان به یادگیری هنر نیاز دارند

 

آدمي در دوران حيات و در جهت رشد و كمال ابعاد وجود خود و برقرار سازگاري و تعادل لازم با موقعيت ها ، مي بايد قادر باشد به حل مسائل پرداخته و بر موانع يا مشكلاتي كه بر سر راه رسيدن به هدف مورد نظر موجود است ، غلبه کند.

فعاليت هاي هنري وسيله ارتباط فكر و بيان است بنابراين با یادگیری هنر مي توان ارتباط مؤثري با ديگران برقرار كرده و آن را براي تربيت عقلاني ، عاطفي و اجتماعي افراد بكار برد . اين امر موجب بروز تمايلات ، افكار ، احساسات و تجارب فردي مي گردد .

هنر در فرآيند خلاقيت هنري شخصيت را پرورش داده و آنچه را به زبان نمي آيد ، بيان مي كند زيرا وسيله بيان خويشتن است و به عنوان صميمانه ترين زبان احساسات محسوب مي شود.

هنر و فایده های رشد هنری:

در سال های اخیر، طرح های درسی بیشتر به برنامه هایی با محوریت ریاضی و ادبیات رو آورده است، اما هنر…؟

ممکن است بعضی افراد مطالعه و آموزش هنر را لوکس و فعالیتی افزون بدانند؛ اما بعضی از فعالیت های ساده و خلاقانه ی هنری پایه های حیاتی رشد کودک هستند.

امروزه یادگیری و رشد فعالیت های خلاق و آموزش تفسیر زیبایی شناسی هنری و تصویری ، حین رشد کودکان، مهم تر از دیگر فاکتور های رشد و یادگیری آن هاست.

اهمیت یادگیری هنر در بهبود مهارت های حرکتی

حرکات ساده ای که با خلق هنری همراه هستند مثل در دست گرفتن قلمو یا حرکت دادن مداد شمعی روی صفحه، برای رشد مهارت های حرکتی کودک خردسال بسیار حیاتی محسوب می شوند.
طبق تحقیقات موسسات ملی سلامت آمریکا (National Institutes of Health)، حین پروسه رشد، کودک 3 ساله باید بتواند دایره بکشد و توانایی گرفتن قیچی بی خطر(کاغذ) را در دست داشته باشد.
کودکِ 4 ساله اما باید توانایی کشیدن یک مربع و صاف بریدنِ با قیچی را داشته باشد.خیلی از برنامه های مهد کودک ها روی کار با قیچی تاکید می کنند چرا که سبب رشد مهارت هایی می شود که کودک برای طراحی کردن لازم دارد.

 اهمیت یادگیری هنر در رشد زبانی

برای کودکان خردسال خلق هنری یا حتی تنها صحبت و بحث کردن راجع به آن، به آن ها این شانس را می دهد تا اسم رنگ ها،شکل ها و یا اسم فعالیت هایی که انجام می دهد را بشناسد و یاد بگیرد.

زمانی که کودک تنها 1 سال دارد،پدر مادر می توانند به سادگی یک کاغذ را شکل یک کره مچاله کنند و آن را “توپ” بنامند و کودک با همان اثر لحظه ای هنر، سرگرم می شود.

کودکان دبستانی می توانند از کلمه ها یا عبارات توصیفی استفاده کنند و هنر خودشان را توضیح دهند و یا راجع به احساساتی حرف بزنند که زمان مواجهه با آثار متفاوت هنری در آن ها به وجود می آید.

همه ی این فعالیت ها نشان می دهد که چقدر ارتباط با هنر و خلق و توصیف هنری می تواند مهارت های دیگر کودک از جمله زبانی را در دوره های مختلف به شیوه های گوناگون بسط و رشد دهد.

 اهمیت یادگیری هنر در یادگیری سواد بصری

طراحی، نقاشی، ساخت تندیس و حتی کارهای دستی بافتنی همه، مهارت های بصری- فضایی کودک را، که امروزه می دانیم چقدر حیاتی و مهم هستند، رشد می دهند. امروزه حتی کودکان خردسال توانایی کار کردن با گوشی های هوشمند و تبلت ها را دارند.

به این معنا که این نسل از کودکان، قبل از اینکه حتی خواندن و نوشتن بیاموزند از طریق
گرافیکی اطلاعات دریافت میکنند. این اطلاعات شامل سیگنال هایی است که از تصاویر و یا اشیاء سه بعدی دنیای مجازی، کتاب ها و تلویزیون دریافت می کنند.

دکتر کری.فری‌دِم (Dr. Kerry Freedom) ، سرپرست بخش آموزش هنر و دیزاین دانشگاه نورترن ایلینوی می گوید:

“والدین باید آگاه باشند که بچه های امروز از “منابع گرافیکی” بیش از هر زمانی اطلاعات دریافت می کنند.”

“بچه ها باید بتوانند ملموس تر دنیا را تجربه کنند.”

یادگیری هنر به بچه ها می آموزد که چطور تفسیر کنند، نقد کنند و از اطلاعات بصری چگونه
بهره بگیرند و تصمیمات درست بر اساس آن اتخاذ کنند.

” دانش بصری، برای مثال سمبولیسم گرافیکی، مخصوصا در انتخاب هوشمندانه محصولات به کودکان کمک می کند تا در دنیای مارکتینگ و برندینگ آینده شان گم نشوند”.

و در آخر

کودکان به طور ذاتی خلاق هستند و زمانی که آن ها به ابراز خلق هنری و خطر کردن در حین یادگیری هنر تشویق می شوند، حسی از کشف در آنها بیدار می شود که بعد ها در زندگی بزرگساله شان خیلی به کمک شان می آید.

دکتر کری.فری‌دِم می گوید:

” جامعه به انسان هایی که برای حرکت به جلو به نیاز دارد که افراد متفکر و خلاقی هستند و همواره به دنبال راه حل های جدید و بهبود وضع هستند و نه آن هایی که فقط دنباله رو و منفعل عمل می کنند.”

“حال هنر، تمرینی است که فرد تفکر و روند بهبود مسائل از طریق اندیشه ورزی را تجربه کند!”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 1 =